Sunday, November 27, 2011

kecebur

kalau kecebur itu pilihannya cuma dua, tenggelam atau berenang menyelam menikmati pemandangan.

asumsi: udah bisa berenang.

Wednesday, November 23, 2011

gone away

i've been finding puzzle pieces of us
kept in the dust
i've been hiding letters and photograph frames
to forget your name

we were never meant to be this damn broken
words were never meant to be this half spoken

fallin' in the space between the universe
and all we see has gone away
gone away

i've been tracing my steps in fingerprint clues
and clips in the news
wondering why in our lives the wind calls our names
and we're never the same

winding circles take me back to
the place i knew when i was with you

- Lucy Schwartz


dull

i tend to write short. short sentence. straight to the point.

and lot of spaces.

i dont like too many sentences in one paragraph or a long one sentence with lot of commas or semicolons, it just make me lost when i read it, dont you feel the same way? when you read writings, first impression is important. for me, if i see a long long long one paragraph that take spaces almost one-third or half of the pages, it just makes me feel tired before read it and i lost my interest a bit. well, i will try to read but it is better to make it short enough. it gives the time to break, take a breath before continue to read the next paragraphs. but sometimes, if the book really hooked me, then i wont notice those paragraphs. haha. and i dont know why, long paragraphs remind of textbook, like academic textbook. not a good reminder, i'd say. well, i try to make a long paragraph here. but i think it's not long enough. let's add some more sentences. such a bad weather these days, isnt it? no wonder dutch was really hard to let us go. probably they just wanted to run away from their bad bad weather here. huh. is it long enough? hmm, not really. well, whatever.

see, that's just dull.

man, it's almost a year already and i have not finished half of it yet. :))


Sunday, November 20, 2011

susah

susah buat nentuin tulisan mana yang gw banggain. tulisan gw emang bukan tulisan yang dibuat serius atau dengan riset yang niat. tulisan gw hanya sekitar kejadian yang gw alami, apa yang gw rasakan, hal-hal yang gw pikirkan, mimpi, atau cuma sekedar racauan ga jelas. buat orang-orang yang pernah dan ngerasa gw tulis disini, maaf ya kalau ada salah-salah kata :D

kadang gw ingin bikin tulisan yang serius, berbobot, informatif, kayak blog-blog lain yang terkenal. dipikir-pikir lagi, buat apa harus terbebani dan ikut-ikut kayak gitu? i write what i want to write. so i'll just stay the way it is.

anyway, dari statistik blog ini, 5 tulisan gw yang paling banyak dibaca:
1. tentang tulisan gw yang terbit, ditolong sama promosi tulisan dari penulis-penulis lain juga sih.
2. review buku Your Job Is Not Your Career, emang lagi hip banget ya tentang passion.
3. dialog di film grey's anatomy. kayaknya pengaruh judul jadi banyak orang yang liat :p
4. sign. salah satu kejadian kayak kesamber petir. you just cant imagine how the universe works :)
5. tujuh belas agustus.

dan semuanya engga ada tulisan di tahun 2011. ada 2 kemungkinan, tulisan gw tahun ini ga cukup menarik buat dibaca atau orang-orang mulai malas baca blog. i prefer to believe the second one :))

Wednesday, November 16, 2011

day 7: favorite book

saya selalu bingung kalau ditanya buku favorit. banyak soalnya.

eh, definisi favorit dulu deh. kalau ditanya buku favorit, dalam pikiran saya berarti buku yang paling menyenangkan, paling seru, yang mengaduk perasaan, yang bikin teriak-teriak sendiri karena sebel atau kaget, yang bikin berat hati buat berhenti baca. kayaknya sama aja definisinya buat semua orang ya :p

OOT dikit. 

kadang, ngerasa kata 'favorit' ini bikin diskriminasi. 
murid favorit. gimana perasaan murid-murid lainnya? ada yang merasa diabaikan, iri, acuh, tapi seharusnya bisa jadi motivasi buat jadi murid favorit juga. semuanya termotivasi, semuanya jadi murid favorit. semua senang!
baju favorit. kasian, dipake terus jadi lusuh atau bahkan ga dipake sama sekali karena sayangnya.
yang bikin bingung, pemenang favorit. dibanding pemenang pertama, biasanya lebih "rendah" kedudukannya. tapi kan dia favorit semua orang/juri, kenapa ga jadi pemenang pertama aja?

balik lagi ke buku favorit. jadi, setelah mengingat-ingat buku seru apa yang dibaca terakhir kali.....kayaknya perahu kertas. 2 tahun lalu =.=
seperti kalimat pertama di postingan itu, buku ini mengobrak-abrik perasaan. sebenarnya.... saya udah lupa cerita buku ini kayak gimana :)) bukan tipe orang yang suka baca buku yang sama berkali-kali, soalnya pasti ada buku baru lain yang belum dibaca :))
  
anyway, ga inget detail ceritanya tapi inget endingnya. agak kecewa tapi gapapa, cerita keseluruhannya bagus. well, it's Dee, one of popular writers. saya suka beberapa bukunya, suka kemampuannya nulis dengan gaya yang beda-beda. dari yang serius-muram sampe yang guyon dimana-mana. gak sukanya kadang pakai kata-kata ajaib yang engga dimengerti :)) otak saya aja yang terbatas ya :p


Saturday, November 05, 2011

the invisible laundry

I was cooking in the kitchen and some friends were eating their dinner there too, when one of my dormmate, let's say P, came in with a shock in his face.

P: "Hey do you know what happens with the washing machine?"
Q: "What? what happened?"
P: "The machine is on but there's no clothes in there and my clothes are gone!"
Me: "What??"
P: "I put my clothes inside and now, i can't find it anywhere. the machine is empty!"

P and i went to the laundry room. The washing machine was on. I looked inside and it looked empty.

P: "See? there's no clothes in there!"
Me: "Are you sure not one of these clothes is yours?"

I pointed to many stack of clothes there. Apparently, today was a laundry day for everyone.

P: "No. This not mine..... this not too...."
Me: "Are you sure?"

P checked once again. "No..."

Then I remembered my cooking and went back to the kitchen. "Sorry..."

A few minutes later, P went back to the kitchen with a sad face.

R: "Still not found your clothes?"
P: "No..."
S: "Are you sure?"
R: "Somebody steals your clothes??"
Q: "Do you know who just used it?"
R: "No, I dont know."

P, Q, R, S went to the laundry room and P explained what happened again. And...

Beep beep beep beep. That's the sound from the washing machine, it finished.

P: "HEY! THE MACHINE IS FULL AGAIN!"

Hah? I rushed to the laundry room.

Yes, the clothes were there, inside the machine.

P: "How is this happened? It was not there before! You saw that too, right?"
Me: "Yeah! ....Oh. I know why, it's the spin. The spin was so fast, you couldn't see the clothes."
R: "Oh God, P! Are you having illusions? Did you have too much marijuana??"

I went back to the kitchen and LOLed.